RoHS-direktivet og hvad det betyder for dig

RoHS-direktivet og hvad det betyder for dig

Hvad er RoHS?

RoHS står for ”Restriction of Hazardous Substances” og er et direktiv fra EU, der forbyder farlige substanser i elektronik og elektronisk udstyr. RoHS opdateres og skærpes jævnligt. RoHS-direktivet regulerer bl.a. brugen af kviksølv i belysningsprodukter.
Direktivet har tidligere indeholdt undtagelser for T5- og T8-lysstofrør, kompaktrør med stiftsokkel (CFLni), HPD-lamper og lyskilder til særlige formål (f.eks. UV-C-lyskilder). Disse undtagelser (der er defineret i bilag III til EU-forordningen) er nu blevet ændret. Det har følgende konsekvenser:

• Et forbud mod alle T5- og T8-lysstofrør fra 24. august 2023
• Et forbud mod alle kompaktrør (CFLni) fra 24. februar 2023
• En forlængelse af fritagelsen for HPD-lamper fra 3 til 5 år
• En forlængelse af fritagelsen for lyskilder til særlige formål fra 3 til 5 år

Hvad betyder det for mig?

Denne revidering af RoHS-direktivet får sandsynligvis betydning for din forretning. Vi giver dig derfor her et overblik over alternativerne, og vi tilbyder dig samtidig support til implementering og efterlevelse af RoHS-direktivet, så du som kunde hos LEDVANCE kan blive ved med at levere fremtidssikrede og succesfulde belysningsprojekter.

Optimering af din lagerbeholdning

Som nævnt ovenover må kompaktrør og lysstofrør ikke længere markedsføres i EU fra henholdsvis februar og august 2023. Det vil dog stadig være muligt at sælge og bruge allerede eksisterende lager. Vi anbefaler, at du tager højde for dette i din planlægning og bestiller ekstra mængder i god tid.

Vi tilbyder fremtidssikrede alternativer

Vi arbejder konstant på at videreudvikle innovative lysteknologier og tilbyder allerede nu en bred vifte af effektive alternativer. Vores LED-produkter lever fuldt ud op til de krav, der stilles til energieffektive produkter. KLIK HER for at downloade vores sortimentsliste

Nemt at finde alternative produkter

Vores nuværende sortiment gør det nemt at skifte til en anden teknologi: Du skal blot finde det produkt, der er omfattet af EU-forbuddet på sortimentslisten nedenfor for at finde et tilsvarende LED-alternativ. Vær opmærksom på, at du skal udføre kompatibilitetstests for LED-lyskilder og have en mere applikationsorienteret planlægning og beregning ved omstilling til LED-armaturer.

Vi står klar med skræddersyet rådgivning

Hvis du har spørgsmål i forbindelse med skiftet til LED-alternativer, er du velkommen til at kontakte vores specialister direkte enten på ordre-dk@ledvance.com eller på +45 43 39 90 00.

Vil du have mere information, så klik her: www.ledvance.dk/professionel/serviceydelser/eu-direktiver/rohs

Skriv en kommentar